İnsani Kalkınma Politika Kurulları
Politika kurulları birey, toplum, aile, çalışma hayatı ve bunların oluşturduğu kültürel çerçevede insan hayatının niteliğini İnsani kalkınma modelleri ile geliştirmek ve iyileştirmek için politika üretmeleri ve üretilen politikaların uygulama sürecini izlemek üzere kurulmuşlardır.
Temel Başlıklar ele alınarak derneğimizde aşağıdaki politika kurulları oluşturulmuştur.
Bireysel İnsani Kalkınma Politika Kurulu
Birey; İnsan topluluklarını oluşturan, insanların benzer yanlarını kendinde taşımakla birlikte düşünsel, duygusal, iradeyle ilgili nitelikleri toplum içinde belirlenen, kendine özgü ayırıcı özellikleri de bulunan insanların her biri olarak tanımlanmaktadır.
Kurul, bireyi bu tanım çerçevesinde ele alarak, içinde bulunduğu toplum, aile ve çalışma hayatı ile kültürel dünyasındaki insani kalkınma politikalarını geliştirmek için oluşturulmuştur.
Toplumsal İnsani Kalkınma Politika Kurulu
Toplum; Aynı toprak parçası üzerinde bir arada yaşayan ve temel çıkarlarını sağlamak için iş birliği yapan insanların tümü olarak tanımlanmaktadır.
Kurul, temel çıkarlarını sağlamak için iş birliği yapan ve bir arada yaşayan insanların toplumsal düzenlerindeki etkileşimde insanı kalkınma politikalarını geliştirmek için oluşturulmuştur.
Ailede İnsani Kalkınma Politika Kurulu
Aile; Evlilik ve kan bağına dayanan, karı, koca, çocuklar, kardeşler arasındaki ilişkilerin oluşturduğu toplum içindeki en küçük birlik olarak tanımlanmaktadır.
Kurul, ailenin maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan aile bireylerinin toplumsal, kültürel ve iş hayatındaki etkileşimlerinde uygulanması gereken insani kalkınma politikalarını geliştirmek için oluşturulmuştur.
Çalışma Hayatında İnsani Kalkınma Politika Kurulu
Çalışma Hayatı; İnsanın ilk defa bir iş sahibi olma (çalışma) isteği ile başlayıp, aktif çalışma sürecinden emekliliğe kadar devam eden süre olarak tanımlanmaktadır.
Kurul, çalışma hayatındaki bireyin, toplumsal; kültürel ve aileden oluşan çevre şartlarıyla dengeli bir etkileşimkurabilmesi için gerekli olacak insani kalkınma politikalarını geliştirilmek için oluşturulmuştur.
Kültürel İnsani Kalkınma Politika Kurulu
Kültür; tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü olarak tanımlanmaktadır.
Kurul; bireysel, toplumsal, aile ve iş hayatından oluşan ve etkileşen kültürel çevrenin insani kalkınma politikalarını geliştirmek amacıyla oluşturulmuştur.
İnsani Kalkınma Modelleri Kurulu
Tematik olarak oluşturulan komitelerin yayınladığı İnsani Kalkınma Modellerinin evrensel ölçekte standartlaştırılması için kurulmuştur.
Bu kurul tarafından yayımlanacak standartların uluslararası ölçekte yaygınlaştırılması operasyonel ofislerle yürütülecektir.