HAKKIMIZDA

Türk Dil Kurumuna göre insan; toplum hâlinde bir kültür çevresinde yaşayan, düşünme ve konuşma yeteneği olan, evreni bütün olarak kavrayabilen, bulguları sonucunda değiştirebilen ve dönüştürebilen canlı olarak tarif edilirken kalkınma; insan hayatının niteliğindeki iyileşme olarak tanımlanmaktadır.

İnsan ve kalkınma kavramlarının tanımının insani değerler açısından değerlendirdiğimizde bize göre İnsanı Kalkınma;   toplumda etkileşim halinde olduğu  birey, aile ve çalışma alanlarında bir kültür çevresinde yaşayan, düşünme ve konuşma yeteneği olan, evreni bütün olarak kavrayabilen, bulguları sonucunda değiştirebilen ve dönüştürebilen insanın hayatının niteliğindeki iyileşmedir.

Birey, çalışma hayatında karşılaştığı ihtiyaçların çözümünde aile, toplum ve kültürel çevresiyle sıkı bir etkileşim halindedir. Bu etkileşimin sonucunda ortaya çıkan bulgulara göre değişebilen ve dönüşebilen birey; aile, toplum ve kültürel çevresine olumlu veya olumsuz katkılar sağlamaktadır.

Milli ve manevi değerlerimizi yayma, yaşatma ve imar etme gayesiyle hareket eden nitelikli eğitim almış farklı disiplinlerden bireylerin; dayanışma ve etkinliğini sağlamak, geleceğe yönelik işbirliğini oluşturmak doğrultusunda çalışma hayatı, aile, toplum ve kültürel çevrede ihtiyaç duyacağı insani kalkınma modellerini geliştirmek için İnsani Kalkınma Derneği kurulmuştur.

MİSYONUMUZ

Ulusal Ve Uluslararası Anlamda, İnsandan Topluma Sürdürülebilir Kalkınma Modellerini Geliştirmek İçin, Sistemlerin İhtiyaç Duyduğu İnsan Kaynağıyla Beraber Kalkınma Yaklaşımının Hayata Geçirilmesi Ve Gelişmişliğin Toplumun Tüm Kesimlerine Yaygınlaştırılması Amacıyla Uygulanacak Politikaları Hazırlayarak Sosyal Potansiyeli Hareket Geçirmek

VİZYONUMUZ

İnsan Hayatının Niteliğini İnsani Kalkınma Modelleri İle Geliştirmek ve İyileştirmek